top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Doğru mu? Yoksa Ters Mi Nefes Alıyorum?


Doğru nefes alındığında karın diyafram kasının hareketi ile dışarıya doğru, nefes verildiğinde ise içeriye doğru hareket eder. Karın kısmının bunun tam tersi olacak şekilde hareket etmesi durumunda ise “Ters Nefes” alınıyor demektir. Ters nefes alıp almadığınızı kontrol etmek isterseniz; önce rahat bir yere oturun. Elinizi tam göğüs kafesinin orta kısmına koyarak nefes alın. Nefes alırken karnınız geriye çekilme eğiliminde ise ters nefes alıyorsunuz demektir.

Transformal Nefese başlamadan önce ben de ters nefes alıyordum. Yaşamımda ters nefesime uyum sağlamıştı. Yani bayağı yorucuydu. Zihnimde sürekli zıplayan düşünceler olurdu. Tek bir şeye odaklanmakta zorluk çekerdim. İlla aynı anda birkaç işi birden yapmalıydım. Geçmişte iyi bir şeyler yapmış olmalıyım ki evren karşıma transformal nefesi çıkardı. Ve transformal nefes ile doğru nefes almayı keşfettikçe hayatımda dönüştü, değişti.

Aranızda ters nefes alan var ise bakın bakalım aşağıda yazdıklarım size yakın gelecek mi?

“Ters nefes alan bir insanın yaşamı nasıl olur ?”

Ters nefes alındığında bedenin üst kısmı sürekli kasılma halindedir. Özellikle boynun etrafı, üst omuz, sırt ve çene kısmı gergindir. Mide yanması, sindirim problemleri görülebilir. Koordinasyonsuzluk, yönünü bulamama ya da hareket etmeye yönelik işlevlerde zorluk yaşanabilir. Ters nefes alan bir kişi masaj yaptırdı diyelim. Masaj sırasında bedeni rahatlamış olsa da masaj sonrası beden hızla eski gergin haline dönüş yapar. Ve böylece ters nefes alan kişi masajın faydasını tam olarak hissedemez. Hatta masaj yapanın iyi olmadığını iddia edebilir. Hissettiklerin ne olduğunu anlayamaz, bildiklerimi ise hissedemez.

Doğru nefese yöneldiğinizde tüm bu etkiler zamanla kendiliğinde yok olacak, yaşam daha keyifli hale gelecektir.

Her Daim Sevgi ve Işıkla

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page