top of page
Sibel Kavunoğlu

Nasıl Denge ve Uyum İçinde Oluruz?


Etrafımızdakilere yardım ettikçe güçlenir, mutlu oluruz. Bu şekilde güçlenmek ve mutlu olmak çok güzeldir fakat bazı olumsuz yan etkiler ortaya çıkabilir. Örneğin, gücünü yardım etmekten alan insanlar, bir müddet sonra kendilerini bir üst sınıfa koymaya başlarlar. Bu durumun davranışlara yansıması ise şöyle olur; Kişi, düşmanı olarak bildiği insanların yanında tüm kibrini kullanarak (sinirli, öfkeli, diğerlerini küçük görme vb gibi), dost olarak gördüğü insanların yanında ise son derece alçak gönüllü ve meleksi davranır. Ancak bu mekanizma zaman içinde garipleşecektir. Örneğin, düşman olarak bilinen ve hor görülen bir kişi, günün birinde insanlık adına çok özel bir şey yapar ve hemen dostlar grubuna dahil olur. Bu sefer de meleksi davranışlara maruz kalmaya başlar. Aynı şekilde dost olarak bilinen bir kişi, birisine haksızlık yaptığında düşmanlar grubuna dahil olur. Bir gün önce meleksi davranışlara maruz kalırken şimdilerde artık kibrin gazabına uğrayacaktır.

Bu şekilde gruplar arasında gidip gelen insanların zihninden, “Dün çok iyiydik, bugün ne oldu ki?“ sorusu hiç eksilmez. Sürekli olarak “Dün dostumdu, ama şimdi bir düşman “ şeklinde kategorileştirmelerle dengede kalmak zordur. İnsanların birbirlerini anlayamamalarının yegane sebebi de budur.

İnsanları, davranışlarına göre değerlendirerek hem kendimizi hem de onları sınırlandırmış oluruz. Bu yüzden de kimlere nasıl ve ne şekilde davranacağımıza ya da diğerlerinin bize nasıl davrandıklarına odaklanmak yerine nasıl bir insan olmak istediğimize odaklanmak en iyisidir. Nasıl bir insan olduğumuz, çekim yasası gereği çevremizin nasıl olacağını belirler. Bunun için de zihnin algılama şekli üzerinde, kuantum sıçraması yapmak gerekir. Kuantum sıçraması için ise güçlü bir niyet, bedensel, zihinsel ve ruhsal arınma gerekir. Aksi takdirde bu okuduklarınız zihninizin bir köşesinde saklı kalacaktır. Arınmanın olmadığı yerde çıkar teması var olmaya devam eder.

Kısaca denge ve uyum içinde olmanın tek yolu, demokrasinin ana kuralı olan “eşitliği” uygulamaktan ve arınmaktan geçer

Her Daim Sevgi ve Işıkla .


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page