top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSibel Kavunoğlu

Bedenin Oksijen Seviyesini Arttırmak Neden Önemli




Bedenimizde rahatsızlıklar, bedende bir şeylerin yanlış gittiğinin habercisidirler. Vücudumuz her zaman yaptığı işi yapmayı tam olarak başaramadığında ortaya çıkarlar.


Bedenin çalışma sistematiğini değiştiren birçok faktör vardır. Enfeksiyonlar, listenin başında yer alır. Bakteriler, virüs ya da parazitler bedene girdiğinde bir enfeksiyon var demektir. Bunlar bedenin iş görme yeteneğini yavaşlatacak kadar çoğaldıklarında rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.  Bedenin oksijen seviyesini artırdığınızda enfeksiyona sebep olan bakterilerin yol açabileceği enfeksiyonlar için önlem almış olursunuz.


Bakteriler, hayvan hücrelerinden daha küçük ve daha ilkel olan tek hücreli organizmalardır. Bakteriler ilkeldir. Çünkü daha az karmaşık bir DNA’ları vardır. Birçok bakteri vücutta doğal olarak bulunur. Bunlar bahçedeki otlar gibidir, nadiren sorun yaratırlar. Yeter ki aşırı çoğalmasınlar ya da olmamaları gereken bir yerde yetişmesinler. Bir diğer tür bakteriler, insanların içine her girişlerinde rahatsızlığa sebep olurlar. Bunlara patolojik bakteriler denir.


Bakteriler, enerji sağlamak için oksijeni kullanıp kullanmadıklarına bağlı olarak iki farklı gruba ayrılırlar. Bazı bakteriler enerji üretmek için havayı kullanırlar. Bunlara aerobik bakteriler denir. Bazıları havadan hiç hoşlanmaz, onlara da anaerobik bakteriler denir. Bazı bakteri türleri ise oksijenle ya da oksijensiz ortamda bulunabilirler. Bunlara seçici anaerob’lar denir 


Aerobik bakteriler bazı enzimler (kimyasallar) üretirler ve böylelikle oksijen olan ortamda konforlu bir yaşam sürerler. Bu enzimler bakterilerin enerji üretmek için oksijeni kullanmalarına, aynı zamanda da oksijenin ortaya çıkardığı bazı kimyasalları parçalamalarına yardım ederler. Mikro aerofilik bakteriler sadece bir tek tür koruyucu enzime sahiptirler, yani düşük oksijen miktarlarına dayanabilirler. Anaerobik bakteriler ise, enerji üretiminde mayalanmayı (fermantasyon) kullanırlar ve söz konusu enzimlerden yoksundurlar. Tam aksine, oksijenle temasa geçtiklerinde ölürler. 


Beden, doğal olarak tüm bu bakteri türlerine karşı savaşına devam eder ve bunda da çok başarılıdır. Ancak bu eylem için bedendeki mevcut enerji kullanılır. İşte doğru nefes alarak bedendeki oksijen oranını, olması gereken seviyelere getirebilir ve bedeni bakterilere karşı destekleyebilirsiniz. Doğal nefes, diyafram kasının kullanılarak yapıldığı nefes şeklidir.


Diyaframdan nefes alarak bedendeki enerji seviyesini daha da verimli kullanmaya başlayabilirsiniz!! 

Transformal nefes tekniği, doğal nefes almakla bağlantıya geçmeniz için en güçlü aracınız olabilir

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel Kavunoğlu

 

 

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page